onsdag 15 december 2010

Orimligt dyr kakling?

Idag fick vi en prislista från kakelfirman som ska kakla hos oss. Ingen rolig läsning kan jag allt säga. De vill ha 340 kr/kvm om man har andra plattor än 15x15, 20x20 eller 30x30. Jag anser att standarden har ändrats, idag är vita 25x40 plattor mer standard och andra kakelsättare tar inte mer betalt för att sätta upp dessa. Nope, jag köper inte att det är så mycket jobbigare att lägga 25x40 jämfört med 30x30 och de borde tillämpa en differentierad prislista. Det är orimligt att ta lika mycket för en 25x40 platta som för en 50x50.

Vi ska prata med vår husleverantör om detta. Dessutom vill de ha 75 kr/löpmeter om man tar en annan fogfärg än den ljusgrå. Sist jag tittade kostade inte den vita eller svarta mer än den ljusgrå. Tycker att det är självklart att det ska ingå en fog som passar plattorna som man har valt utan att behöva betala extra för det!

Nya bilder på huset kommer här






2 kommentarer:

  1. Vilket lurendrejeri! Du menar alltså att kakling ingick i entreprenaden och att de nu ska ha 340 kr extra per kvm bara för att sätta det omlott? Helt orimligt. Fogen var ännu dummare. Åk och köp fog på Biltema till dem, det är billigt där.

    Vilken husleverantör har ni?

    SvaraRadera
  2. Kakling av standardplattor ingår, standard är 15x15,20x20,25x25 och 30x30 i raka linjer. ALLT annat än det är extra 340/kvadrat, 200 kr/kvm mönster. Vi har fått en kompensation för ena badrummet av Mjöbäcks där plattorna var 25X40 på väggarna.

    Tyvärr är det så att om just ni råkar få tilldelat en kakelfirma som är vana att ta höga priser är det inte mycket du som slutkund kan göra förutom ta det med husleverantören. Vi har kontaktat vår och gjort entreprenadchefen varse om problemet med oskäliga priser. De vill ju faktiskt inte ha en missnöjd kund och jag tycker att vår kontaktperson har tillmötesgått oss.

    SvaraRadera