tisdag 21 december 2010

Kakel spektakel

Kakelturerna är över och kaklet är nu beställt. I entrén, i en del av köket och vid den öppna spisen i vardagsrummet kommer vi att ha denna granitplatta. Den är mörkgrå men mer åt det bruna hållet. Den behöver inget nämnvärt underhåll och DET passar vår bekväma familj finfint:-)

Plattan (Shape Grigio från Centro Kakel) passar fint med det vitlaserade ekgolvet som vi ska ha genomgående i hela huset. Ger en riktig stenkänsla och påminner om kalksten men är inte alls lika känslig för bl a väta som kalksten är.

Vi kommer ha samma platta i det nedre badrummet fast i kulören bianco (créme). Stora 30x60 plattor på väggarna som läggs i förband. Det läckra är att det är tre olika slipningar på väggplattorna som tillsammans ger en elegant men även rustik känsla - golvet är samma platta men bara en slipning - mattpolerad sandsten. 15x15 på duschgolvet och duschfondväggen. En elegant och tidlös "marmorkänsla" som vi inte kommer tröttna på hoppas vi;-)

Väggarna i det andra badrummet kommer ha stora vita, blanka plattor och stora 50x50, rustika plattor med ojämn kant i en snygg, klassisk sandstensfärg. Tyvärr har jag ingen bild på dem som ger dem rättvisa. I duschen, duschgolvet, samt i de inbyggda hyllnischerna i duschen och vid badkaret kommer vi ha mosaik från samma serie som golvet.

Kökskaklet blir det här. Föga originellt jag vet! 90% av de som har ett vitt kök i lantlig stil har detta kakel;-). Men det är klassiskt och väldigt fint. Jag tror att det blir en minimal, vit fog...eller? Vad är snyggast?

1 kommentar:

  1. Det låter som jättefina val, Anna! Vill hemskt gärna se mer bilder när ni kommit lite längre.

    Var glad att du inte valde kalksten. Vi har lagt det bland annat i badrum och hela källarvåningen i vårt hus i dag och det är ett genuint hopplöst material. Passar verkligen inte i badrum, hur snyggt det än är (var).

    SvaraRadera