tisdag 28 december 2010

Huset från början

Vår inspiration ~ Frejagården från Sävsjö Trähus

När vi började drömma om ett nytt hus var Frejagården det hus vi både tyckte om. Ett ståtligt hus i 20-talsstil som förde tankarna till det gamla "Saltsjöbaden". Nu ser inte vårt hus alls ut som det här då kommunens byggbestämmelser satte stopp för ett tvåvåningshus. Men det delar ett par gemensamma planlösningsdetaljer som vi gillade:-)

Vårt hus har också en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på nedervåningen och trappan har en mer "central" plats i huset. Vi ville inte ha den placerad direkt i entrén när man stiger in.

Vi började med ett klassiskt, svenskt hus men slutresultatet blev en blandning där "Sverige möter New England". Ett vitt trähus med stilrena fasaddetaljer (läs: inga krusiduller = minimalt med underhåll;-), svart tak och svarta pardörrar. Vi är mycket nöjda eftersom vårt hus är "vi" rakt igenom.

Grovskiss på vårt hus

3 kommentarer:

  1. Hej,

    Fint hus ni bygger. Något liknande vi funderar på. Vi går i husbyggartankar och håller på att klura på vad för hus vi vill ha å planlösningar mm.
    Det vore roligt å se en ritningen på er planlösning :-) ? Eller den kanske ligger på bloggen bara att jag har missat den?

    Mvh Daniel

    SvaraRadera
  2. Hej Daniel!

    Tack! Jag har inte lagt ut planlösningen ännu. Har inte hunnit scanna in dem i datorn men jag ska försöka lägga upp dem snart:-)

    SvaraRadera
  3. Hej Hej,
    Okej :-) ser fram emot det :-)

    SvaraRadera