söndag 1 maj 2011

Trädgård var är du?

Och så var det dags att tänka trädgård och finplanering av tomten. Vi väljer att inte anlita någon trädgårdsdesigner utan gör en egen väldigt fin skiss (NOT) men vi ska faktiskt inte ha så mycket mer än häckar (liguster eller avenbok) som skyddar mot insyn, gräsmatta, stenlagda gångar runt huset och krukor istället för rabatter eller vad tycker ni?  

Grovskiss 




Matjord ska beställas och fördelas. Vi gör det nog själva då tomten är ganska jämn och fin redan och en grävmaskin kan ändå inte komma fram och härja på de små ytorna. 

Jag visar inga interiörbilder eftersom det fortfarande är sådan oordning och vi har inte kommit på hur vi vill ha allting. Soffor är beställda och kommer om en månad. Inga möbler, inga tavlor och inga växter... eller jo! - jag har fått ordning på min vackra hibiskus som jag har haft i snart 13 år (sen den var ett litet skott). Den var praktiskt taget ett kalhygge men på en månad har den kommit tillbaka.

Herr Hibiskus is back!

Fynd från Köpenhamn, 59 kr. Lillemans egna klädkrok i hallen

Hortensian stormtrivs i köksfönstret


2 kommentarer:

  1. Herr Hibiskus är mycket tjusig och äver fröken Hortensia ser nobel ut i sin blåvita kruka.

    Sluta fega och visa oss lite av röran! Det är väl ingen som flyttar in i en färdig katalog.

    Trädgården ser bra ut tycker jag! Gillar stenläggningen - är det skiffer i mitten kantad av gatsten? Kanske att syrénhäcken skär av trädgården väl mycket, men det finns väl en tanke med det?

    En liten rabatt kan du väl klämma in någon stans? Lite hortensior ute kanske som lyser vackert vitt eller blått- kantar en gång? Lite tulpaner om fötterna som blommar på våren...eller inte.

    Det är lustigt, men jag har aldrig fattat formen på ert hus. Alltså vad som är bak, fram och sidor.

    Berätta gärna vid tille kring vad ni är mer och mindre nöjda med i huset nu när ni bott där ett tag.

    SvaraRadera
  2. PH - Sorry för sent svar. Mycket att stå i både på jobbet och hemma. Hade gärna visat bilder inomhus men det ÄR inget kul att se eftersom allt är så jäkla rörigt. Inga kartonger eller så men möblemanget( ehhh bristen på det snarare) är så trist. Suck..

    Ja, det kan mycket väl bli skiffer runt huset och kanske till och med lite planteringar.

    Ska mobilisera kraften och fota huset ur alla vinklar, förstår att det kan vara rörigt;)

    SvaraRadera