tisdag 10 maj 2011

Jordgubben

Ja, vi kallar honom Jordgubben eftersom han ska komma med två lastbilar matjord till oss idag. Här ska det rullas gräsmatta minsann, ca 350 kvm ska det bli och vi går ihop med grannar för att få det lägsta priset per kvm (26 kr).

Måste tipsa om en webbsida, en handelsträdgård i Skåne där man kan köpa sina häckplantor mm online. Bra mycket billigare om man jämför med "lokala" trädgårdskedjor. Det lutar åt den vintergröna ligustern som häckväxt för vår del men det är inte helt spikat ännu.

Vintergrön liguster

Mycket att tänka på när man är helt grön vad gäller trädgårdsanläggning. Men det är ju kul att göra åtmistone detta själv - det får bära eller brista. Jag menar, man kan väl GÖRA OM DET om det skulle visa sig katastrofalt fult?

Skiffergång är väldigt fint och tidlöst

Gillar gräsfogen mellan skiffern - fint när det inte ser för "tillrättalagt" ut 

Önskar er en fantastiskt dag i det härliga vädret!

4 kommentarer:

  1. Tack för tipset för häcken! Älskar att spara pengar! Vintergrön liguister tänker jag mig med -klassisk och möjlig att formklippa.

    Just nu kikar jag efter just skiffer på Blocket. Tycket att det hör íhop med New England på ett fint sätt.

    SvaraRadera
  2. Vilket fantastiskt fint hus ni har! Roligt att följa alla förändringar. Vi ska själva bygga ett Frejagårdeninspirerat hus till hösten och är på gång att besluta om trappen. En fråga: Kommer ni att bygga in de trappsteg som syns ovanför dörren vid trappen, eller låter ni dem synas som de ser ut på bilderna? På "ursprungs-Frejagården" ser jag att de byggt in trappstegen så det bildar en vinkel mot taket.

    SvaraRadera
  3. Vi har inte bestämt oss än om vi ska bygga in trappan eller inte. Tycker inte att det behövs egentligen men som sagt vi tar det lite senare i sådana fall. Kul att ni ska bygga till hösten - Frejagården är ett fint hus att utgå ifrån:)

    SvaraRadera
  4. Tack för trappsvaret. Det är så himmelens många saker att besluta om och skönt att ibland få höra hur andra gjort och tänkt. Vi har bland annat funderat på att bygga ut en bit så vi får lite mer plats (vi ska använda utrymmet som skafferi, har vi tänkt). Det skulle innebära en rak vägg med dörr utan vinkel eller synliga trappsteg. Nackdelen är att det blir mindre plats i gången mot köket... Alltid dessa för-och nackdelar!

    SvaraRadera