torsdag 10 mars 2011

Två veckor kvar

Om exakt två veckor är det slutbesiktning. Dessa bilder är några dagar gamla, nya kommer imorgon! Nu har öppna spisen, alla taklister, tak och väggar fått en strykning färg och badrumsmöblerna håller på att sättas upp.






Väggskåpen ska sättas högre upp så allt kommer i linje. Snickarna missade höja upp dem med 5 cm i o m att vi höjde våra arbetsbänkar till 95cm från standard 90cm. Måste ju tänka på den långa medlemmen i hushållet så han slipper kröka ryggen:-)

4 kommentarer:

  1. Daniel Andersson11 mars 2011 kl. 09:38

    Hej Hej,
    Kul å se när det växer fram. Ser framemot fler bilder :-)

    Vad har du för takhöjd?

    //Daniel

    SvaraRadera
  2. 2.50 m i köket i o m att terrassen ligger ovanför och 2.60 restarende ytor på bottenvåningen. 0.90-2.40m övre plan i o m att det är ett 1,5 planshus med snedtak.

    Hur går det med ert bygge?

    SvaraRadera
  3. Aha okej. Trevlig med 2,6m.

    Jo det går rätt långsamt. Vi väntar på svar på vårt förhandsbesked. Innan de tar ett beslut om förhandsbesked så vill de ha in svar från länsstyrelsen ang. vår ansökan om Biotopskyddsdispens, för att göra en öppning för infart i stenmuren som löper runt hela tomten. Men under tiden så har vi fullt upp med att fundera ut hur vi skulle vilja ha huset, lite knepigt med planlösningar å så.
    Kolla gärna in vår blogg: http://lincabloggar.blogg.se/

    SvaraRadera
  4. Hej.
    När vi läser er blogg är det nästan så vi börjar undra om vi själva börjat bygga hus eftersom ni och vi verkar ha exakt samma smak och tankar om det här med hus. Idag bor vi i ett hus som vi renoverat en del men vi ska börja bygga nytt snart. Vi har likadana köksluckor, trädgårdsmöbler och höjd på köksbänkar redan idag. I nya huset vill vi ha svensk tradition sm möter New England, skafferi, förråd under trappen mm mm :-) Vi kommer definitivt fortsätta läsa er blogg för tips längs vägen. Är det Sävsjö trähus ni bygger med? Är ni nöjda? Hur har företaget bemött er när saker blivit fel? Hur kom ni fram till att ni ville bygga med just de ni bygger med? Hoppas ni hinner svara på alla frågor.
    Mvh/Susann och Roger

    SvaraRadera