torsdag 3 mars 2011

Perfekta vita väggar

Färgvåndan inomhus är över! Vår målare har tipsat om oss en vit färg som heter Flügger Carlssonvit (tror nog att han har stött på rätt många husägare som letar efter den perfekta vita väggkulören:).

Tvättstugan fick bli vårt testrum och vi är mer än nöjda! En jättefin, varm vit nyans (inte för gul) som passar toppenbra till taket och de fabriksmålade dörrarna och fönstrena (S0502-Y). Färgkoden för denna är bara 0502-Y alltså utan S framför.

0502-y = a touch of smoke
S0502-y = a touch of nicotin

2 kommentarer:

  1. Mycket bra tips!!! Jag gillar alla dina "hands-on" tips som de om fönsterbrädor i kök, fogskydd, färgkoder etc.

    Nu är det nära!! Mera bilder!

    Badrummet nere tycker jag ser mycket hotelligt och flott ut med den ljusbeiga färgen och de stora plattorna på väggar och golv! Ska bli jättekul att se det med möbler. Vad ska ni ha för handfat?

    SvaraRadera
  2. Vi ska ha Svea ellips där med. Här kommer ett "tips" till som vi inte tänkte på:) Det kanske inte är aktuellt för er men här kommer det:

    Om du önskar ha väldigt vita väggar och foder, tänk på att alla fönster och dörrar kommer standardmålade med S0502-Y (foder och lister målas oftast på plats). Den är lite vitgul (jämfört med kritvitt) och dessa kommer se smutsiga ut jämfört med väggen.

    Speca redan nu i kontraktet vilken NCS-kulör som era dörrar och fönster ska målas med (brukar bli tillägg på det).

    SvaraRadera