tisdag 22 februari 2011

Finsnickare hittad!

Ibland ska man ha tur. Jag har fått tag på TVÅ duktiga snickare som kan hjälpa oss med våra garderober. Dessa gör det själv instruktioner från Vi-i-Villa ska vi utgå ifrån eftersom vi har snedtak i ALLA våra klädkammare på övervåningen.
Vi ska se till att bygga skåpen i standardmått (46 & 96) då kan vi köpa lådor, klädstänger m.m från Ikea, vilket sparar tid och förhoppningsvis pengar.

6 kommentarer:

  1. Bravo! Vissa dagar faller allt på plats och andra dagar fungerar ingenting...

    Om badrumsbelysning: Vad tror du om något sådant här?
    http://www.sanova.se/tbh_speglarbelysning_show.asp?id=303

    Sanova har flera snygga lampor i sin Astro-serie!

    Brättade jag att jag sett lampan du tipsade om (Stora Bält) på riktigt hos en kund? Den var superfin - bättre i verkligheten än på bild! Hade dessutom svartnat av väder och vind och var inte så rostbrun längre.

    SvaraRadera
  2. Sanovalampan var stilig! Skulle passa fint till Svea, eller hur?

    Vad roligt att du nämner Stora Bält. Jag var på Jula häromdagen och såg den där (eller något liknande?) och tyckte att den bruna färgen var jätteful. Det såg verkligen fejkrostig ut, inte snyggt. Men vad kul att den du såg var ännu bättre i verkligheten. Frågan är: hade din kund verkligen Stora Bält eller var det någon annan, riktigt fin och dyr variant? :-)

    SvaraRadera
  3. Hm, jag frågade faktiskt inte vart de köpt den. Men det verkar ju vara Malmgren (eller liknande) som är tillverkar den. Så Jula har den? Det har jag inte sett förut, men nu ser jag det.

    Det jag tänkte på med hans lampa var att glaset var väldigt bubbligt. Det såg handblåst ut och lampan kändes gedigen och snygg, helt enkelt.

    Vi har hittat de perfekta kulörerna till huset nu efter att ha knackat på ett snyggt hus. Villans fasad var S 0500-N (vilket är ljust, ljust grått, men det såg vitt ut, dragning mot grått ej gräddigt) och sedan bröt de av en liten, liten aning på detaljerna med en något gråare färg. Har tyvärr inte den koden på jobbet men kan återkomma om du är intresserad.

    Ja, jag tror att den lampan skulle se klassiskt snygg ut till era kommoder. En på var sida spegeln = mycket hotell-känsla!

    Den här är lite modernare (som blandarna) och också fin: http://www.sanova.se/tbh_speglarbelysning_show.asp?id=321

    eller den här (mer traditionell): http://www.sanova.se/tbh_speglarbelysning_show.asp?id=301

    Det ser bra ut där hemma! Hur kan du säga att det inte händer något??

    SvaraRadera
  4. Tyvärr kan vi bara ha en lampa ovanför speglarna, har bara dragit ett rör direkt ovanför.

    Tack för dina lamptips och fasadfärgen S0500-N. Det uppsakttas!
    Låter snyggt med en brytning på fodren. Vi ska dock ha hela huset vitt bara (tror jag). Får kanske testa med en annan kulör på fodren bara för att jämföra.

    Ska bli spännande och följa ert bygge snart.

    SvaraRadera
  5. Jag känner likadant. Ska det inte hända något på det bygget någongång (vårt alltså). Mycket snack och lite verkstad!

    Men det händer saker! Vi tror att vi får vårt bygglov inom några dagar, tex. Och räknar med att göra slutbeställningen på huset i nästa vecka...

    Jag ska fota huset (det är faktiskt tre stycken som har samma färgkoder visade sig eftersom de fråga varandra) och lägga ut det så får du se hur det ser ut!

    SvaraRadera
  6. Tack! Det skulle jag gärna vilja se:))
    Spännande fas för er nu när det börjar dra ihop sig. Håller tummarna för att ni får igenom allt utan mer krångel.

    SvaraRadera